Tábor Lovětín 2014

Tábor Lovětín 2014

plakát

Osadníci na Divokém západě (článek časopis Věžník)

Z tábořiště v Lovětíně se letos stalo indiánské území, které jsme se my, kolonisté s naším šerifem Vojtou, snažili získat. Pracovali jsme ve čtyřech skupinách (Plamenomeťáci, Los Kaktus, Vendeta a Lip-Lip). Každá se snažila získat pro své území co nejvíce budov a dolarů, které jsme získávali v různých zajímavých hrách. Některé budovy nám také produkovaly potřebné suroviny na stavbu dalších budov (pila, kovárna, hotel…). Abychom budovu získali, museli jsme zaplatit určitý počet dolarů, surovin a splnit nějaký úkol, například vlézt do ledové tůňky, rozluštit telegram nebo splnit orientaci.

Na tomto území žil kmen Vičitů, se kterým jsme se spřátelili. Vzápětí jsme však byli neprávem obviněni z vraždy indiána Sedícího Bizona. Po zbytek tábora jsme hledali pravého viníka. Okolo tábora jsme postupně nacházeli věci, které tam padouch ztratil. Nakonec jsme banditu Rattlera a jeho partu dopadli a předali Vičitům, kteří nás bohatě odměnili.

Byli jsme také na výletě, plánované koupaní nám ale překazila bouřka, přesto se několik odvážlivců vykoupalo. Ještě že se našli dobří lidé, kteří nás po cestě do tábořiště schovali. Během tábora jsme čelili několika přepadům, ale o vlajku jsme nepřišli, lupiče vedoucí odvezli až do Pavlova. Také nás navštívila skupinka koní a jejich jezdců a jezdkyň. Na koních jsme se povozili a jezdci s námi povečeřeli. Vyzkoušeli jsme si také podusit kuřata v Setonově hrnci (pochutnali jsme si na nich až druhý den – poté, co je vedoucí dopekli doma v troubě :-)).

Tábor se, myslíme, skvěle vydařil. Modely našich území jsou vystaveny v kostele sv. Kateřiny Sienské.

Johča a Gabča Zachovy