Tábor Lovětín 2013

Tábor Lovětín 2013

plakát

Článek v časopise Věžník – Strážci diamantů

Když někdo, jako je britská královna, slaví padesátiny, je to velká sláva, a tak jsme se i my, její věrná kolonie v Rhodésii, rozhodli, že jí pošleme dar. A to ne jen tak ledajaký: Čtyři hodně velké diamanty. Jenže nejenom královna by o diamanty měla zájem, zálusk si na ně dělalo i londýnské podsvětí a tak měl náš tým docela těžký úkol:dovézt diamanty do Londýna. Převoz do tábořiště proběhl bez problémů, ale tím cesta nekončila. Hned první večer, při rozdělování do družstev, nám neznámý Creepy truhlu ukradl.V táboře byli někteří vedoucí a tak bylo jasné, že to musel být někdo z nich. A vemte jed na to, že jsme nechtěli mít mezinárodní ostudu. Zloděje bylo třeba vypátrat, a to rychle. Po celý zbytek tábora jsme pak za hry dostávali „brilianty“, za které jsme si pak od vedoucích kupovali informace o zlodějovi, místě, kam truhlu ukryl, a taky kódu, kterým je truhla zabezpečená.

Zlodějem byl Petr(hlavní vedoucí), ale udělal to jen pro naše dobro, protože tím pořádně zmátl londýnské podsvětí, které by nám dokázalo zavařit mnohem víc.

Přestože se nám nevyhnuly problémy jako slepák nebo vyvrknutý kotník, myslím, že se tábor moc povedl a už se těším na další!!!

Johča Zachová

Článek v časopise Kněžičan – Uloupené diamanty

Královna Viktorie oslavila narozeniny a jako dar jí britská kolonie Severní Rhodésie poslala diamanty značné ceny. Ochránit diamanty před londýnským podsvětím dostal za úkol náš tábor. Pořádal ho Orel jednota Kněžice a farnost Třešť. Uskutečnil se již po páté a letos na tábořišti nedaleko Lovětína.

Diamanty se ztratily hned první noc a po 10 dní jsme po nich pátrali. Nakonec se ukázalo, že za ztrátou diamantů stál náš hlavní vedoucí Petr Kalčík. Nejednalo se ovšem o zpronevěření svému úkolu, ale geniální lest. Díky fingované krádeži se mu podařilo přelstít londýnské kriminální živly a diamanty jsme v pořádku předali královně, která si je osobně převzala při závěrečném táboráku.

Tábor byl určen dětem z druhého stupně základní školy. Spali jsme v podsadových stanech. Jídlo nám připravovala naše kuchařka na velkých kamnech, které se nacházely společně s jídelnou pod velkou dřevěnou konstrukcí zakrytou plachtami. Součástí tábořiště byla i sprcha a menší přehrada s vodou po pás. Ve sprše tekla i teplá voda, kterou jsme ohřívali na kuchyňských kamnech. Jeden den tábora jsme podnikli výlet na Křemešník, kde jsme navštívili lanové centrum. Letošní tábor se vydařil a těšíme se na příští rok.

Vojtěch Kalčík